For børn på flugt gør
en fodbold underværker

Hjem » For børn på flugt gør en fodbold underværker

Børn skal lege

Alle børn har brug for at lege. Men hvis du er et barn på flugt, så er dit behov endnu større.

Børn på flugt bærer ofte rundt på traumer og indgroet stress. Noget så simpelt som at lege hjælper dem med at finde fred og med at finde tilbage til en følelse af at leve et normalt børneliv – som før deres liv blev revet op med rode. Samtidig lærer børn gennem boldspil og leg, hvordan man kan være sammen og samarbejde med andre børn på en sjov måde.

Børn leger, og spiller fodbold, i hele verden – og selv under og efter de værste kriser, man kan forestille sig.

Børn spiller fodbold for bunden af et træ i teltlejren Bidi Bidi, et hjemsted for sydsudanesiske flygtninge.

UNICEF hylder fodbolden

I anledning af verdensmesterskaberne i fodbold hylder UNICEF fodbolden og den glæde, den skaber, for piger, drenge og børn i alle aldre.

Fodbolden finder altid vej til børns fødder. Og hvis man ikke har en bold, så finder børn og voksne verden over altid en løsning med de ting, de har for hånden. Brasiliens største fodboldhelt, Pelé, lærte fx at spille fodbold ved hjælp af en bold, som hans far lavede af en sok fyldt med klude.

Men UNICEF gør nu alligevel en indsats for, at børn på flugt kan have en rigtig bold at lege med og glædes over uanset de omstændigheder, de lever under.

Derfor ligger der i hver af UNICEFs sportskasser, også kaldet ”de magiske kufferter”, to fodbolde. Sportskasserne indeholder alverdens redskaber til traumelindrende holdsportsgrene og lege for op til 90 børn. Og de hjælper børn med at være børn på trods af de krisesituationer og katastrofer, som de befinder sig midt i.

UNICEF har leveret fodbolde til rohingya-børn i flygtningelejre i Bangladesh, til legeområder for orkanramte børn i Caribien og til centre for børn på flugt i Mali – og til mange andre steder, hvor børn har brug for en pause fra bekymringer, et frirum fra en svær hverdag og en bold til at glemme alt andet for en stund.

Dreng leger med en fodbold i en flygtninge lejr

En dreng spiller fodbold uden for et telt i Tal Al Abiad. En uformel teltlejr for syriske flygtninge i Baalbek, Libanon.

bankoverførsel UNICEF Danmark støt

For 194 kroner

Hjælp børn: UNICEF kæmper for alle verdens børn med nødhjælp og humanitært arbejde når der er jordskælv og katastrofer

kan du give børn glæde og leg

Doner to fodbolde