UNICEF på Folkemødet 2018

Hjem » UNICEF på Folkemødet 2018

Mød UNICEF på Folkemødet

Traditionen tro er UNICEF Danmark med, når tusinder af mennesker fra torsdag den 14. juni til søndag den 17. juni igen samles på årets Folkemøde til oplysning, meningsbrydning og debat.

Som i tidligere år deler vi telt med en række andre FN-organisationer i FN Byens telt, i år på Danchells Anlæg, men du vil også kunne møde UNICEF Danmarks talspersoner i andre debatter hos bl.a. Det Nordiske Råd og hos Danmarks Radio.

Herunder har vi lavet en lille oversigt:

Torsdag:

14:30-15:50 (FN Byens telt)

Ungdomspolitikere sætter de unge på 2030 dagsordenen

FN Byen og DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd har bedt de danske ungdomspartier om at forhandle sig frem til, hvilke af de 169 delmål under de 17 verdensmål, der er de vigtigste for unge i Danmark og i verden. Kom og hør, hvad de ungdomspolitikerne kunne blive enige om på tværs af partipolitiske skel og giv dit bud på, hvordan vi får de unge med i arbejdet med at implementere Verdensmålene.

18:00-19:00: FN Byens telt

Jan Grarup og børn i brændpunkter

Fotografen Jan Grarup har viet sit liv – og bogstaveligt talt risikeret det – igennem 25 år for at dokumentere de humanitære vilkår i verdens farligste brændpunkter og ikke mindst for de mest udsatte: børnene. Senest har han rejst det tørkeramte og ustabile Somalia tyndt. På Folkemødet viser Jan Grarup nogle af sine bedste billeder og fortæller om tankerne og skæbnerne bag. UNICEF Danmarks bestyrelsesformand Alfred Josefsen introducerer Jan Grarup.

Fredag:

11.30 til 12.30: FN’s Børnekonvention: Hvad har jeg ret til som ung? (Institut for Menneskerettigheders telt)

Børn- og ungechef i UNICEF Danmark Anne Mette Friis og sekretariatschef i Børnesagens Fællesråd Inge Marie Nielsen debatterer børns ret til privatliv på digitale medier med Jens Rohde (R) og to skoleklasser fra en af UNICEFs Rettighedsskoler.

13.30 til 14.45: Asociale medier: Farvel Facebook? (Danmarks Radios telt)

Et panel af medieeksperter debatterer danske mediers brug og afhængighed af sociale medier. Hvordan producerer man indhold til børn i dag og fremtiden? Hvordan undgår man at dansk børneindhold drukner i havet af tilbud fra internationale tjenester? Skal statsstøttede medier producere indhold til internationale platforme?

Debatten bliver modereret af Ask Rostrup, og deltagerne er bl.a. Kulturminister Mette Bock, Bestyrelsesformand for Berlingske Media Connie Hedegaard, Generaldirektør for Danmarks Radio Maria Rørbye Rønn, Chefredaktør for Ekstra Bladet Poul Madsen, rådgiver og direktør i kommunikationsbureauet Elberth Kommunikation Benjamin Rud Elberth og børn- og ungechef i UNICEF Danmark Anne Mette Friis

15.00 til 16.00: Det Digitale Dilemma (FN Byens telt)

Digital teknologi kan medføre en positiv revolution for verdens børn, hvis den bliver udviklet og anvendt rigtigt. Men den digitale verden byder også på udfordringer. En af de måske største er fake news, som mange vil mene truer demokratiet samt kendte etiske og moralske kodeks. Hvordan sikrer vi, at børn og unge ved, hvad der er rigtigt og forkert på nettet? Hvad skal de lære og af hvem, i en digital verden, hvor voksne sjældent kan pege på det gode indhold og den gode opførsel? Skolen kunne være et bud, for her er allerede fokus på trivsel og demokrati, men skolen står også med en udfordring, når det gælder digital læring.

Professor i psykologi og tidligere formand for Børnerådet Per Schultz Jørgensen og Camilla Mehlsen, projektleder i den didaktiske enhed, Center for Information og Boblestudier på Københavns Universitet, debatterer sammen med børn- og ungechef Anne Mette Friis fra UNICEF Danmark børns rettigheder i den digitale tidsalder. Moderator er kommunikationsrådgiver og moderator Verner Kristiansen.

Lørdag:

13.30 til 14.30: Er unge demokratisk engagerede… nok? (Nordisk Råds telt)

Hvordan ser det ud med unges involvering i det samfund, de er en del af? Er de mere eller mindre engagerede end tidligere? Hvilke muligheder giver ”de voksne institutioner” børn og unge for at blive demokratiske borgere?

Børn- og ungechef i UNICEF Danmark Anne Mette Friis debatterer sammen med bl.a. Kasper Sand Kjær (formand for Dansk Ungdoms Fællesråd) og Jonas Lieberkind (ungdomsforsker fra DPU – ICCS). Moderator er Anders Bæksgaard, politisk redaktør på Politiken.

 

Skrevet 13. jun 2018 af Mads Nørgaard-Larsen.