UNICEF og LIONS indgår
treårigt samarbejde

Hjem » UNICEF og LIONS indgår treårigt samarbejde for børn i ”stille katastrofer”

Skrevet 24. maj 2018 af Mads Nørgaard-Larsen

For børn i “stille katastrofer”

FN’s børneorganisation UNICEF og LIONS Katastrofehjælp går sammen om at hjælpe de børn verden over, som lever i katastrofer, der sjældent fanger danskernes opmærksomhed.

Du hører sjældent om dem. Men alt for mange udsatte børn i hele verden har akut brug for hjælp.

Derfor går LIONS Katastrofehjælp og UNICEF Danmark nu sammen i et stort treårigt samarbejde for at hjælpe nogle af verdens værst stillede børn: De millioner af børn, der har en hverdag i de katastrofer, som sjældent finder vej til avisspalter og tv-skærme og derfor ofte bliver overset.

Som første del af det nye samarbejde vil LIONS Katastrofehjælp i år donere 250.000 kr. til UNICEF Danmarks indsamling til fordel for de over 3 millioner børn, der lige nu er alvorligt underernærede og i fare for at dø af sult i Sydsudan, Somalia, Yemen, DR Congo og Nigeria. De bor i lande, hvor behovet for hjælp er tårnhøjt, men hvor opmærksomheden fra mere privilegerede dele af verden ikke altid følger trop.

Derfor går LIONS nu ind i kampen for verdens børn, og støtten til UNICEFs arbejde for børn i verdens katastrofeområder fortsætter med donationer på 250.000 kr. hvert år de næste to år.

Lions

Også et LIONS-fokusområde

”I LIONS Katastrofehjælp har vi tradition for at hjælpe i katastrofesituationer. I mange tilfælde er vi nogle af de første med hjælp på katastrofestedet, da vi ofte har lokale Lions-klubber, som kan støtte os i at få hjælpen hurtigt frem. Med dette samarbejde føler vi i høj grad, at vi kan gøre en forskel sammen med UNICEF, en organisation, der er til stede, hvor børns behov er allerstørst. Vi er glade for, at vi kan bidrage til dette vigtige arbejde, som ovenikøbet matcher LIONS katastrofeindsatser på verdensplan, hvor LIONS har sult som et vigtigt fokusområde,” siger næstformand i LIONS Katastrofehjælp, Frank Stjerne.

Samarbejdet vil styrke indsatsen

For UNICEF er LIONS’ opbakning til børn i de katastrofer, der glider under omverdenens radar, en vigtig hjælp i bestræbelserne på at give de værst stillede børn en bedre fremtid – uanset hvor de bor. Partnerskaber som dette er nemlig en kæmpe hjælp i UNICEFs arbejde med at rejse en effektiv kampagne, som kan bidrage til at samle penge ind, der kan hjælpe katastroferamte børn.

”Vi ser frem til et stærkt samarbejde med LIONS Katastrofehjælp om de katastrofeområder, hvor børn er akut truet på deres liv og har brug for hjælp. Vores akutte hjælp er samtidig en investering i at skabe fundamentet for en bæredygtig langsigtet udvikling i de ramte lande,” siger generalsekretær i UNICEF Danmark, Steen M. Andersen, om det nye samarbejde med LIONS.

Og hjælpen virker. Omkring 9 ud af 10 alvorligt underernærede børn overlever, hvis UNICEF når dem i tide.

Med sin donation bakker LIONS op om indsamlingen ”Giv dit fredagsslik”, der især vil udfolde sig på NOVA, Radio 100 og Bauer Medias øvrige radiostationer den 1/6. Her vil lytterne blive opfordret til at donere 48 kroner på en sms til UNICEFs indsats for børn, der sulter i Sydsudan, Somalia, DR Congo, Nigeria og Yemen. Beløbet er det, en dansk husstand i gennemsnit bruger på slik hver uge og svarer til, at fem børn kan få en dags livreddende behandling med særlig jordnødemos.

Ønsker din virksomhed at donere et beløb?

Giv en virksomhedsdonation