Hvorfor skal man tale
med børn om sult?

Hjem » Hvorfor skal man tale med børn om sult?

Skrevet 23. maj 2018 af Anne-Mette Friis

Børn vil være med til at skabe en bedre verden

For tiden sætter UNICEF Danmark fokus på de store udfordringer med underernæring og sult i landene Sydsudan, Somalia, DR Congo, Nigeria og Yemen, hvor over 3 millioner børn er alvorligt underernærede og i fare for at dø af sult.

Vi har allieret os med mange gode venner af UNICEF for at samle ind til børnene. Flere af jeres elever vil sandsynligvis støde på indsamlingen, som blandt andet handler om, at man fredag den 1. juni kan vælge at bruge de 48 kr., som en dansk familie i gennemsnit bruger på slik hver uge, til at hjælpe børn i de fem sultramte lande. Vi kalder det “Giv dit fredagsslik”.

Mange danske børn ser, hvad der sker ude i verden og vil gerne hjælpe. Vi modtager henvendelser fra børn i alle aldre, der spørger, hvad de kan gøre for at være med til at skabe en bedre verden. Denne fredagsslik-indsamling kan være en sjov og anderledes anledning til at åbne op for et barsk emne i klasseværelset. En god samtale med læreren om udfordringerne med underernæring og sult i andre dele af verden vil hjælpe eleverne med at få svar på deres spørgsmål og luft for deres bekymringer. Fredagsslikket som eksempel bærer også et budskab om hvor lidt der skal til for at redde børns liv, og at det hele ikke er håbløst. Sidstnævnte kan være rart at huske på og tale om, både for børn og voksne – hvad enten det sker i klassen eller hjemme i stuerne.

GIV LIVREDDENDE BEHANDLING TIL BØRN, DER SULTER

STØT NU