Sådan blev
2-årige Maria rask

Hjem » Sådan blev 2-årige Maria rask

Vejede kun 6 kilo

Over en million børn i Sydsudan er alvorligt underernæret. To-årige Maria John er blandt de 600.000 børn, som UNICEF har været med til at behandle i landet siden december 2013.

Da Maria blev indlagt på det UNICEF-støttede børnehospital i hovedstaden Juba i oktober 2017, var hun stærkt afkræftet. Hun led hun af akut underernæring, opkast og diarré.

Hun vejede kun lidt over seks kilo i en alder af to år.

“Vi har ingenting at spise derhjemme,” fortæller hendes mor Gisma Augustino. “Jeg var så bange og vidste, at hun ikke ville klare den uden hjælp, så mine naboer rådede mig til at tage hende med hertil.”

UNICEF/2017/Farran/Hunger/Juba

Da Maria indlægges på det UNICEF-støttede børnehospital i hovedstaden Juba, er hun stærkt afkræftet. Hun vejer kun lidt over seks kilo i en alder af to år. Hun er så afkræftet, at hun ikke engang kan gå, og skal i akut behandling.

Maria genvinder kræfter

På hospitalet kom Maria i behandling med en særlig højenergi-mælk, som gives til de mest afkræftede børn. Mælken er rig på fedtstoffer, mineraler og vitaminer og er nem at indtage og fordøje.

Behandlingen havde heldigvis hurtigt effekt. Maria genvandt så mange kræfter, at hun kunne overføres til et sundhedscenter tættere på hendes hjem. Her kommer 2-300 patienter hver eneste uge.

Maria begyndte at få jordnøddemos, som er næste skridt i behandlingen, når et barn har fået kræfter nok til at tygge. Jordnøddemosen er ligesom højenergi-mælken fyldt med næringsstoffer og kommer i små poser, man kan tage med hjem.

Maria er nu godt på vej til at blive fuldstændig rask. Familien havde forberedt sig på det værste og føler, de har fået en ny chance. “Jeg kan næsten ikke tro det,” siger Marias mormor. “Maria var så svag. Jeg var helt sikker på, vi ikke fik hende med hjem fra hospitalet igen.”

Der skulle kun lidt over en måneds behandling til, før Maria igen kunne smile!

Sult fredagsslik Maria

Maria kommer i behandling med højenergi-mælk, som gives til de mest afkræftede børn. Mælken er rig på fedtstoffer, mineraler og vitaminer og er nem at indtage og fordøje.

GIV LIVREDDENDE BEHANDLING TIL BØRN, DER SULTER

STØT NU