Da 2-årige Emmanuel fra Sydsudan blev indlagt, var han så svækket af sult, at han ikke engang kunne tygge. Hans liv blev reddet, fordi vi hurtigt fik ham i behandling med højenergimælk.

5 ting du gerne vil
vide om sultkatastrofen

Sultkatastrofen raser

 1. Børnene kan ikke vente. Sult, tørke og brutale konflikter ødelægger deres liv og stjæler deres fremtid
  Børn dør af sult og banale sygdomme, fordi de ikke har noget at stå imod med. Børnenes voksne kæmper en desperat kamp for at skaffe mad og rent drikkevand til dem. De har brug for vores hjælp, før tiden løber ud.

 

 1. Det er børnene, der bliver værst ramt. Millioner af børn er truet af sult
  Lige nu er 3,1 mio. børn i fare for at dø af sult i fire afrikanske lande og Yemen. I hvert af de fem hårdest ramte lande risikerer børn at bukke under for sult og sygdomme som mæslinger og kolera, der kan give livstruende diarré og dehydrering. Jo før vi rækker ud med hjælp, jo flere børn kan vi komme til undsætning.

 

 1. Lige nu er fem lande hårdest ramt. Det er Yemen, DR Congo, Somalia, Sydsudan og Nigeria
  Vi står overfor dét, der kan blive et historisk mareridt. Børn sulter og bliver alvorligt syge. De har måttet afbryde deres skolegang og flygte fra deres hjem for at søge i sikkerhed eller for at tage ud og lede efter mad og rent vand. I de fem lande har over 56 mio. mennesker brug for humanitær assistance, heraf godt 31 mio. børn.

 

 1. Problemet er menneskeskabt
  Udøver tørke er alle fem lande plaget af brutal uro og konflikt. Millioner af mennesker er drevet på flugt. Familier er ramt af ekstrem fattigdom, og den økonomiske situation i landene er så dårlig, at folk ikke kan brødføde sig selv. Mange skoler, hospitaler og sundhedsklinikker er ødelagt. Børnenes rettigheder bliver overtrådt igen og igen. Der er børn, der bliver dræbt, såret, bortført, tvunget til at blive børnesoldater eller udsat for seksuel vold. Vi SKAL hjælpe dem, før det er for sent.

 

 1. UNICEF når frem med hjælp
  UNICEF hjælper børnene i ALLE fem lande. Vi prioriterer altid de mest udsatte børn og de lande med størst behov. Og selvom krig og konflikt gør det svært at hjælpe, når vi også frem til børn, der bor i svært tilgængelige områder. Vi gennemfører nødhjælpsmissioner med helikopter, fly, båd eller sågar til fods. Og uanset hvor svært det er, gør vi ALT, vi kan for at nå frem til børnene med hjælp. Vi opgiver ALDRIG verdens børn.
Det lille barn fra Nigeria er alvorligt syg af sult og i behandling for underernæring.
Sultkatastrofen raser. Den går mest ud over børnene – som det altid er tilfældet med katastrofer. Det lille barn fra Nigeria er alvorligt syg af sult og i behandling for underernæring.

GIV LIVREDDENDE BEHANDLING TIL BØRN, DER SULTER

STØT NU