rohingyaer på flugt

Hjem » Regntiden truer rohingyaer på flugt

Regntiden truer

Skrevet 23. apr 2018 af Mads Nørgaard-Larsen

Den første regn falder i de overfyldte lejrområder i Cox’s Bazar i Bangladesh, der er huser mere end 700.000 rohingya-flygtninge. De er flygtet over hals og hoved fra forfølgelser og overgreb i Myanmar, men nu kan de igen komme i livsfare, når regnen over de næste måneder vil skylle ned af de skråninger, som flygtningene bor på.

Forholdene i flygtningelejrene er meget interimistiske. Lejrene bliver opfattet som midlertidige, og man har derfor ikke måttet bygge permanente og stærke bygninger. Samtidig er mange træer blevet fældet for at give plads til de mange flygtninge og for at sikre brænde, så risikoen for mudderskred er stor.

UNICEF står i spidsen for at skaffe vand og ordentlige hygiejne- og toiletforhold og har gennemført en række vaccinationskampagner for at beskytte flygtningene mod epidemier, der kan sprede sig med forurenet vand. Men smitterisikoen er fortsat høj, og mulige oversvømmelser og mudderskred risikerer at gøre det hele meget værre.

Mere end halvdelen af rohingya-flygtningene i Bangladesh er børn. Mange måtte vandre i dagevis for at komme til lejrene, syge, sultne og traumatiserede, og mange har oplevet drab, tortur, voldtægter og nedbrændinger af landsbyer og huse.

Hjælp UNICEF med at beskytte børn på flugt

Støt nu