To nigerianske piger drikker rent vand i en flygtningelejr i Chad.

Verdensmål 6 i fokus
for nyt partnerskab

Pressalit og UNICEF Danmark

Hjem » Verdensmål 6 i fokus for nyt partnerskab

Alle mennesker skal have adgang til rent vand

Skrevet 16. apr 2018 af Ditte Hartvig

Alle børn har ret til at overleve og leve et sundt liv. Men verden over er millioner af børns liv truet, fordi de ikke har adgang til rent vand og ordentlig sanitet. Det er ikke acceptabelt, og derfor formulerede verdenssamfundet i 2015 FN’s Verdensmål, der blandt andet indeholder en målsætning om adgang til egnet sanitet og ordentlige toiletforhold for alle. Nu indgår Pressalit og UNICEF Danmark et partnerskab for sammen at bidrage til at nå det ambitiøse mål.

”Som en af verdens førende producenter af toiletsæder føler vi et naturligt ansvar for at udbrede rent vand og ordentlig sanitet og bekæmpe de problemer, som dårlige sanitære forhold medfører for de mest udsatte mennesker i verden,” siger Mette Dyhl Prola, Senior HR & Marketing Director i Pressalit og tilføjer: ”Vi valgte UNICEF som partner, fordi det er verdens største børneorganisation, og også er den organisation, som har den fornødne viden og kapacitet til at hjælpe flest mennesker med at få adgang til rent vand og sanitet. Vi tror grundlæggende på værdien i at bidrage til at gøre verden til et bedre sted for alle, og sammen med UNICEF kan vi være med til at skabe store resultater i kampen for bedre sanitet og ordentlige toiletforhold.”

En ung pige drikker renset vand udenfor en UNICEF-støttet skole i Dafo, Djibouti.

En ung pige drikker renset vand udenfor en UNICEF-støttet skole i Dafo, Djibouti.
© UNICEF/2018/Noorani

Côte d'Ivoire vand Pressalit
Det kræver en ekstraordinær indsats, hvis vi skal nå Verdensmålet for vand og sanitet, og ved at indgå partnerskaber med virksomheder som Pressalit kan vi nå mange flere børn og meget større resultater

Hanna Line Jakobsen, Udviklingsdirektør i UNICEF Danmark

UNICEF arbejder med at etablere adgang til rent vand og sanitet i mere end 100 lande verden over. Sidste år lykkedes det UNICEF at give næsten 14 millioner mennesker adgang til rent vand og mere end 11 millioner fik adgang til sanitet. Men der skal endnu mere fart på udviklingen, hvis vi skal nå FN’s Verdensmål for vand og sanitet. Og her kan partnerskaber med virksomheder ifølge UNICEF spille en helt central rolle.

”2,3 milliarder mennesker har stadig ikke adgang til basal sanitet, og 892 millioner mennesker besørger i det fri. Det har blandt andet den konsekvens, at over 800 børn hver dag mister livet, fordi de bliver syge af diarré. Det kræver en ekstraordinær indsats, hvis vi skal nå Verdensmålet for vand og sanitet, og ved at indgå partnerskaber med virksomheder som Pressalit kan vi nå mange flere børn og meget større resultater”, siger Hanna Line Jakobsen, Udviklingsdirektør i UNICEF Danmark.

Det er ikke første gang Pressalit og UNICEF arbejder sammen. I 2017 gik toiletsædeproducenten og børneorganisationen sammen om at skabe øget opmærksomhed omkring de problemer, som dårlige sanitære forhold skaber for børn. Og det er dét gode samarbejde, som nu har udviklet sig til et egentligt partnerskab.

Ønsker din virksomhed at donere et beløb?

Giv en virksomhedsdonation