Børn bliver kidnappet
af Boko Haram i Nigeria

Hjem » Flere end 1000 børn er blevet kidnappet af Boko Haram i Nigeria siden 2013

Flere end 1000 børn er blevet kidnappet af Boko Haram i Nigeria siden 2013

Skrevet 13. apr 2018 af Mads Nørgaard-Larsen

Siden 2013 er flere end 1.000 børn blevet kidnappet af den ekstremistiske gruppe Boko Haram i det nordøstlige Nigeria, herunder 276 piger, som blev bortført fra deres skole i byen Chibok i 2014. Og fire år efter deres bortførelse er mere end 100 af pigerne fra skolen i Chibok stadig ikke kommet hjem til deres familier.

UNICEF opfordrer fortsat til børnenes frigivelse og til, at angreb på skoler skal stoppe.

“Fireårsdagen for Chibok-bortførelsen minder os om, at børn i det nordøstlige Nigeria stadig i chokerende grad kommer under angreb,” siger UNICEF-repræsentant i Nigeria, Mohamed Malick Fall. “De bliver gang på gang angrebet og udsat for brutal vold i deres hjem, skoler og på offentlige steder”.

Det seneste angreb på en skole i Dapchi, hvor fem piger blev dræbt, er kun det seneste tegn på, at der kun er ganske få sikre steder tilbage for børn i det nordøstlige Nigeria, og ikke engang skoler, slet ikke skoler, bliver skånet.

Disse gentagne angreb på børn i skoler er samvittighedsløse. Børn har ret til uddannelse og beskyttelse, og et klasseværelse skal være et sted, hvor de er i sikkerhed
Mohamed Malick Fall, UNICEF-repræsentant i Nigeria

Siden konflikten i det nordøstlige Nigeria startede for ni år siden er mindst 2.295 lærere blevet dræbt og mere end 1.400 skoler blevet ødelagt. De fleste af skolerne er ikke blevet åbnet igen på grund af de voldsomme skader eller fordi det stadig er for farligt.

UNICEF opfordrer til at stoppe alle angreb på skoler og alle grove overtrædelser af børns rettigheder.

Hjælp UNICEF med at arbejde for børns rettigheder

Støt nu