Bjørnebroche skal styrke
børn i Grønland

Hjem » Bjørnebroche skal styrke børn i Grønland

Skrevet d. 23. Jan 2018 af UNICEF Danmark

Broche skal styrke børn i Grønland

Guldsmed vil støtte Gentoftes UNICEF By-indsamling med særlig broche i sølv, guld og rubin.

Med startskuddet til Gentoftes år som UNICEF By 2018 startede også et travlt år for guldsmeden Nicolai Appel. Han har nemlig sat sig for at gøre 2018 til året, hvor han vil gøre en forskel for børn i Grønland.

Med sin makker, grønlandske kunstner Buuti Pedersen, har han kastet sig ud i et vildt projekt. Med salget af en specialdesignet sølvbroche – smykket med grønlandsk rubin, fattet i grønlandsk guld – vil han støtte UNICEF By 2018 og UNICEFs arbejde for børn i Grønland.

I hele 2018 er Gentofte Kommune – børn, voksne, foreninger og virksomheder – gået sammen om den fælles opgave at samle penge ind til at styrke børn i Grønland gennem UNICEF.

For selvom Grønland er et enestående sted, rigt på liv, historie, kultur og natur, så er det desværre også et sted, hvor alt for mange børn og unge har det dårligt, mistrives og rammes af sociale problemer. Derfor arbejder UNICEF i Grønland for at skabe en bedre trivsel og hverdag for børn.

Gentofte er UNICEF By 2018
Jeg ønsker at vise, at dette lands naturrigdomme kan gøre en positiv forskel for landets børn.
Nicolai Appel, guldsmed.

Guld og rubin til brochen kommer fra Grønland

Råmaterialerne til brochen er alt andet end tilfældige. Rubinen på brochen kommer fra Nuuk-området i Vestgrønland. Guldet kommer fra guldminen Nalunaq, der lagde guld til de temamønter, der blev udgivet i forbindelse med Det Internationale Polarår. Guldet på sølvbrochen kommer netop fra fejlbehæftede udgaver af disse mønter, og nu skal de ædle råmaterialer tjene en højere sag:

“Jeg ønsker at vise, at dette lands naturrigdomme kan gøre en positiv forskel for landets børn,” siger Nicolai Appel om sit store projekt, hvor overskuddet på 1.200 kr. for hver solgt sølvbroche går direkte til UNICEF By 2018 og til UNICEFs arbejde i Grønland.

Gentoftes borgmester, Hans Toft, er glad for Nicolai Appels opbakning.

”Det er glædeligt, at Nicolai Appel her har skabt endnu en flot kreativ ide, som kan bidrage til indsamlingen og det samlede projekt med rettighedsarbejdet til børn i Østgrønland”.

Bjørne broche lavet til fordel for UNICEFs arbejde for Grønlandske børn
En gruppe grønlandske børn i Grønland

Guldsmed Nicolai Appel og den grønlandske kunstner Buuti Pedersen bakker op om Gentofte Kommunes UNICEF By 2018-indsamling med Bjørnebrochen.

Sølvbrochen med isbjørnehovederne er smykket med grønlandsk rubin, fattet i grønlandsk guld. Guldet kommer fra guldminen Nalunaq i Sydgrønland, som lukkede i 2013. Minen leverede guld til de temamønter, som Nationalbanken udgav i forbindelse med Det Internationale Polarår 2007-2009, og guldet på brochen kommer fra fejlbehæftede udgaver af de mønter, som nu kan gøre en forskel for landets børn.

Når du køber en broche, er du med til at styrke børn i Grønland. Overskuddet på 1.200 kr. per sølvbroche går til UNICEF By 2018 og til at oplyse børn og voksne om alle børns rettigheder.

Ring eller skriv, og bestil Bjørnebrochen her:
Nicolai Appel
+45 2616 3145
nicolaiappel@hotmail.com

Download brochure om Bjørnebrochen her

Gentofte er UNICEF By 2018

Hvad vil UNICEF bruge pengene på?

UNICEF, FN’s børneorganisation, arbejder i Grønland via projektet, NAKUUSA. Det er et samarbejde mellem UNICEF Danmark og det grønlandske selvstyre. Med støtten fra Gentofte som UNICEF By 2018 vil UNICEF for første gang kunne målrette sit rettighedsarbejde til børn i Østgrønland. Vi vil oprette et børneråd, uddanne østgrønlandske lærere i FN’s Børnekonvention og lave et landsdækkende undervisningsmateriale på grønlandsk, som der desværre er alt for lidt af i de grønlandske skoler.

Nicolai Appel ser frem til at tage hul på rejsen. I 2012 fremstillede han det diadem, som H.M. Dronningen modtog i gave fra Grønland i anledning af sit 40-års Regeringsjubilæum. Nu vil han bruge sine evner i guldsmedeværkstedet til at gøre en forskel for børn gennem UNICEF By 2018:

”At føle sig værdifuld, gøre sig umage og lykkes går i blodet, og det vil jeg gerne give videre til grønlandske børn”.

Bjørnebrochen kan bestilles ved at kontakte guldsmed Nicolai Appel via ovenstående detaljer.

 

 

Grønlandske børn leger

UNICEF samarbejder med det grønlandske selvstyre i projektet NAKUUSA om at styrke grønlandske børn.
UNICEF/2013.

Støt UNICEFs arbejde i Grønland

Støt nu