UNICEF hjælper børn uden hjem
med Danmarks Indsamling 2018

Hjem » UNICEF hjælper børn uden hjem med Danmarks Indsamling 2018

Danmarks Indsamling

Skrevet 09. jan 2018 af Mads Nørgaard-Larsen

For 12. år i træk er UNICEF sammen med 11 andre hjælpeorganisationer og DR med til at afholde Danmarks Indsamling. Temaet for dette års indsamling er børn, der vokser op uden et hjem.

Danmarks Indsamling er den store årlige tv-indsamling, hvor DR og 12 af Danmarks største humanitære organisationer går sammen om at hjælpe mennesker i nogle af verdens fattigste lande med at indfri FN’s 17 Verdensmål.

 

Millioner af verdens børn har ikke noget hjem

Nogle børn har aldrig har haft et, andre har mistet det, fordi de er på flugt fra krig, fattigdom, sult og sygdom. Alt for mange børn kæmper hver dag for at overleve i en hverdag, hvor de alt for tidligt er blevet tvunget til at blive voksne.

Børn uden hjem er børn uden en tryg base og ramme for deres liv. Mange ved ikke, om de skal tilbringe natten i et telt, en forladt bygning eller under åben himmel, og ofte lever børn uden hjem som nomader, tvunget til hele tiden at bevæge sig fra sted til sted. På flugt fra soldater og folk, der vil dem ondt. På jagt efter mad og bolig.

Ingen ved præcis hvor mange børn, der lever uden et hjem. FN vurderer dog, at der er op mod 150 millioner gadebørn i verden. Hertil kommer millioner af børn i flygtningelejre og børn på flugt.

 

Et hjem til Sierra Leones mest udsatte børn

UNICEF har med støtte fra Danmarks Indsamling som mål at hjælpe særligt udsatte børn i Sierra Leone, der på den ene eller anden måde ikke har et hjem. Herunder børn, der lever på gaden, børn der lever uden deres forældre, og børn der selv har været ramt af, eller har mistet, deres forældre under ebola-epidemien. UNICEF hjælper børnene med at få et permanent og trygt hjem, komme i skole og få den nødvendige lægehjælp og psykosociale støtte.

Hjælp os med at hjælpe alle verdens børn

Bliv Verdensforælder