Gentofte er UNICEF By 2018

Sammen styrker vi børn i Grønland

Hjem » Gentofte er UNICEF By 2018

Gentofte arbejder for den gode sag som UNICEF By 2018

Gentofte er i år officielt udnævnt til UNICEF By 2018.  Det betyder, at hele kommunen – børn, voksne, foreninger, netværk og virksomheder – over et helt år vil samle penge til UNICEFs arbejde.

Det at være UNICEF By skaber nye muligheder og et fællesskab på tværs af mål- og aldersgrupper og kan styrke samarbejde på tværs af afdelinger i kommunen samt danne nye relationer på tværs af sektorer. Alle målgrupper kan sættes i spil: borgere, kommunalbestyrelsen, skolevæsenet, bibliotekerne, virksomhederne, lokale ambassadører, pressen, kulturliv.  Som UNICEF By handler det om at skabe opbakning lokalt i kommunen, styrke fællesskabet omkring en fælles sag. Det handler om at kommunens børn oplever, at de bidrager til at udbrede kendskabet til børns forhold i et land, der på mange områder adskiller sig fra det land, de selv bor i.

Og det glæder Gentoftes borgmester, Hans Toft: “Som borgmester er jeg både glad og stolt over den tillid, som UNICEF Danmark viser Gentofte. Jeg ser det som en unik mulighed for kommune, borgere, virksomheder og foreninger til at gå sammen om den gode sag.”

Gentofte er UNICEF By 2018
Som borgmester er jeg både glad og stolt over den tillid, som UNICEF Danmark viser Gentofte. Jeg ser det som en unik mulighed for kommune, borgere, virksomheder og foreninger til at gå sammen om den gode sag.

Gentoftes borgmester, Hans Toft

Støtten går til Grønland

Støtten vil gå til UNICEFs arbejde for børn i Grønland – med et særligt fokus på Østgrønland, hvor sociale problemer, der alt for ofte rammer børn og mærker deres barndom, er særligt udtalte.

For selvom Grønland er et enestående sted, rigt på liv, historie, kultur og natur, så er det desværre også et sted, hvor alt for mange børn og unge har det dårligt. Derfor arbejder UNICEF i Grønland med børns rettigheder for at skabe en bedre trivsel og hverdag for børn.

UNICEF arbejder i Grønland gennem projektet NAKUUSA [”Sammen er vi stærke”], et samarbejde mellem UNICEF og Selvstyret, med at oplyse børn om deres rettigheder, uddanne voksne i FN’s Børnekonvention og med at inddrage børn i løsningen af samfundsspørgsmål gennem børneråd.

Med Gentoftes støtte som UNICEF By 2018 vil UNICEF for første gang kunne målrette sit arbejde til børn i Østgrønland. Støtten vil gøre det muligt at oprette et børneråd i Østgrønland, uddanne østgrønlandske lærere i FN’s Børnekonvention og lave et landsdækkende undervisningsmateriale på grønlandsk.

Generalsekretær i UNICEF Danmark, Steen M. Andersen, er glad for, at Gentofte har taget imod tilbuddet om at blive UNICEF By i 2018:

”I UNICEF arbejder vi for, at alle børn skal kende deres rettigheder, blive hørt og have et godt liv. Med Gentofte Kommunes støtte kan UNICEF for første gang sætte særligt fokus på børn i Østgrønland og arbejde endnu hårdere for Grønlands børn”.

Du kan følge med i Gentoftes år som UNICEF By på unicefby2018.dk

Grønlandske børn leger

UNICEF samarbejder med Grønlands selvstyre om at oplyse børn om deres rettigheder og inddrage dem i løsninger i samfundet gennem børneråd.
UNICEF/2011

Om UNICEF By

UNICEF By er en fantastisk mulighed for at samle store som små borgere om ét fælles projekt og samtidig gøre noget godt for andre. En UNICEF By samler penge ind til et specifikt hjælpeprojekt udvalgt i samarbejde med UNICEF. I løbet af det år, hvor kommunen er UNICEF By, laver borgere, virksomheder, skoler, institutioner og foreninger store og små arrangementer for at oplyse og samle penge ind. Der er næsten ingen grænser for idérigheden, når UNICEF By først bliver skudt i gang.

Men UNICEF By er mere end en indsamling. I løbet af det år, UNICEF By varer, skaber kommunen og borgerne stor opmærksomhed omkring UNICEFs arbejde. Ofte gennemfører kommunernes skoler undervisningsforløb om Børnekonventionen og børns vilkår i andre lande.

Ingen beløb er for små, eller for den sags skyld store. Rekorden for en UNICEF By-indsamling er på 1,8 millioner kroner.

I UNICEF arbejder vi for, at alle børn skal kende deres rettigheder, blive hørt og have et godt liv. Med Gentofte Kommunes støtte kan UNICEF for første gang sætte særligt fokus på børn i Østgrønland og arbejde endnu hårdere for Grønlands børn.
Steen M. Andersen, Generalsekretær i UNICEF Danmark.

Støt UNICEFs arbejde i Grønland

Støt nu