UNICEF Danmark for alle verdens børn støt børnene nødhjælp

Træk dit bidrag fra i skat

Hjem » Træk dit bidrag fra i skat

Regler for skattefradrag

Skrevet 11. dec 2017 af UNICEF Danmark

Når du donerer til UNICEF Danmark kan du trække hele dit samlede bidrag – dog højst 15.600 kr. i 2017 – fra i skat. Skattefradraget’s maksimum stiger til 15.900 kr. i 2018. Du kan læse mere om reglerne her.

 

Sådan fungerer det

Når du har oplyst dit CPR nummer til UNICEF Danmark i forbindelse med en donation, sørger vi for, at alle dine fradragsberettigede donationer bliver opgivet til SKAT i januar måned. Hvis du allerede har doneret uden at oplyse dit CPR nummer, kan du oplyse det her.

Du kan læse mere om fradragsreglerne i Ligningsloven på Skatteministeriets hjemmeside (§8A, stk. 1)

 

Er du blevet medlem på gaden?

Hvis du er blevet medlem af UNICEF efter at have mødt en af vores gademedarbejdere, så gælder specielle skatteregler. Læs dem her

 

Skattefradrag for donationer betalt via MobilePay

For at få fradrag skal du gå ind i din MobilePay app og sikre at du er tilmeldt denne funktionalitet. Hvis det ikke er slået til allerede, kan du tilmelde dig således:

  1. Klik på Indstillinger i bunden af menuen (den lille møtrik).
  2. Klik på Donationer under Funktioner.
  3. Slå Skattefradrag for donationer til.
  4. Indtast dit NemID og du er tilmeldt.

 

Særlige regler for fradrag ved fast aftale (gavebrev)

Støtter du med en gavebrevsaftale, hvor du tegner en fast aftale, der løber i minimum 10 år, kan du trække bidrag svarende helt op til 15 procent af din personlige indkomst fra i skat. Se mere om de specifikke regler for gavebrev hos SKAT her