UNICEF Danmark for alle verdens børn støt børnene nødhjælp

Billeder fra året der gik

2017

Hjem » Billeder fra året der gik – 2017

JA! Sunde og raske børn, der får det, de har brug for, så de kan vokse og trives og udnytte det potentiale, de er født med. Det er dét, vi kæmper for sammen med vores støtter. Og det virker. Halvt så mange børn under fem dør i dag i forhold til i 1990.
Igen i år kæmper vi for vinterhjælp til Syriens børn. Sammen med vores støtter vil vi sikre vinterhjælp til over 1,5 mio. af de allermest udsatte børn denne vinter. Khaled på 1 år får her varmt vintertøj, som hans mor betaler med en UNICEF-voucher.
Vinterhjælp til Syriens børn består blandt andet af varme termotæpper, støvler, vinterfrakker, flyverdragter, huer, vanter, sweatre, telte, pressenninger, varmeapparater til klasseværelser og vouchere eller pengebeløb, som forældre kan bruge til vintertøj
UNICEF holder Børnenes Dag i FN-Byen
Børnenes dag, Unicef. 20. november 2017. Foto: Jacob Crawfurd
Årets UNICEF Pris 2017 blev uddelt på Børnenes Dag-konferencen den 20. november. Den gik velfortjent til Børnetelefonen hos Børns Vilkår, der gør og længe har gjort en fantastisk forskel for børn i Danmark.
Sidste weekend i november lykkedes det os at komme ind i krigshærgede Yemen med livreddende vacciner til 600.000 børn. Nu er det lille barn her snart beskyttet mod polio, der både kan true børn på livet og gøre dem handikappede resten af deres dage.
3-årige Abdulmalik fra Yemen bliver behandlet mod alvorlig underernæring på et UNICEF-støttet hospital i hovedstaden Sana'a. En kombination af beriget mælk og nærende jordnøddemos med vitaminer og mineraler gør underværker for børn, der er ramt som hende.
Norwegian sender her endnu engang et fly afsted, som er fyldt med bl.a. medicin og vandrensningstabletter fra UNICEF. Det hele skal videre til børn i Yemen. Norwegians topchef Bjørn Kjos og UNICEFs Hanna Line sørgede for, at nødhjælpen kom godt frem.
7-årige Mohammed leger med sine klassekammerater i en af de 182 midlertidige skoler, vi har oprettet for 15.000 flygtede rohingya-børn i Bangladesh. Mohammed måtte flygte med sin familie, da deres landsby blev angrebet af militæret i Myanmar.
I december kunne syv skoleelever som repræsentanter fra UNICEFs Nationale Rettighedsråd endelig aflevere resolutionen fra Børnetopmødet til Statsminister Lars Løkke Rasmussen. En stor dag!
Intet mindre end 300 børn og voksne fra UNICEFs Rettighedsskoler deltog i Børnetopmødet, som vi vil gøre til en fast tradition. De kom for at netværke, udvikle idéer og arbejde med rettigheder og elevinddragelse.
Også i Grønland holdt vi Børnetopmøde for at arbejde med unge om deres rettigheder og inddrage dem i løsningen af samfundsspørgsmål. Her er Elisa med til at formulere gode råd og anbefalinger til landets myndigheder på Børnetopmødet.
I september ramte orkanen IRMA - og efterfølgende JOSÉ og MARIA - børn og deres familier i det caribiske øhav. Mange børn mistede ALT. Hjem, skoler, hospitaler og veje blev fuldstændigt jævnet med jorden.
Fordi vi typisk allerede er tilstede, der hvor katastrofen slår ned, kan vi hurtigt nå frem til børnene og deres familier med hjælp. Når de er i sikkerhed, er det første, de har brug for, rent vand og ly. Her kæmper vores kolleger for de orkanramte børn.
Hasema på 4 måneder er en sund og rask lille dreng fra Etiopien. Det er han takket være den undervisning og de gode råd, hans mor får af landsbyens sundhedshjælper. Hasema vokser og trives med masser af omsorg og kærlighed omkring sig.
Sarata er til tjek på det lokale UNICEF-støttede sundhedscenter i Elfenbenskysten. Hun bliver målt, vejet og vaccineret mod polio, der både kan give børn lammelser og true dem på livet. Og så får hun en fødselsattest, så hun eksisterer helt officielt.
Året bød også på En God Sags Bryllup. Den 12. august holdt Rasmus og Ann-Kristin nemlig bryllup med særlig meget hjerte. De havde fået sponsoreret alt fra kjole til mad og gav i stedet en stor del af bryllupsbudgettet til børn gennem UNICEF. TAK!
UNICEF ambassadør og alle børnenes tv-vært Hr. Skæg
På vegne af 4-årige Sarahis fra Elfenbenskysten - der fortæller, at hun elsker at gå i skole - og alle verdens børn vil vi gerne sige TAK for i år. Fordi så mange herhjemme gerne vil hjælpe børnene sammen med os, kan vi gøre en STOR forskel. Godt nytår.
JA! Sunde og raske børn, der får det, de har brug for, så de kan vokse og trives og udnytte det potentiale, de er født med. Det er dét, vi kæmper for sammen med vores støtter. Og det virker. Halvt så mange børn under fem dør i dag i forhold til i 1990.
Igen i år kæmper vi for vinterhjælp til Syriens børn. Sammen med vores støtter vil vi sikre vinterhjælp til over 1,5 mio. af de allermest udsatte børn denne vinter. Khaled på 1 år får her varmt vintertøj, som hans mor betaler med en UNICEF-voucher.
Vinterhjælp til Syriens børn består blandt andet af varme termotæpper, støvler, vinterfrakker, flyverdragter, huer, vanter, sweatre, telte, pressenninger, varmeapparater til klasseværelser og vouchere eller pengebeløb, som forældre kan bruge til vintertøj
På Børnekonventionens fødselsdag den 20/11 er det Børnenes Dag. Vi opfordrer hele Danmark til at sætte fokus på de rettigheder alle børn i følge FNs Børnekonvention. På dagen inviterer vi blandt andet 450 mennesker med professionel eller anden særlig interesse for børns forhold til videndeling, oplæg, debat og netværk på Børnenes Dag i FN Byen. © UNICEF/2017/Balsby
Børn fra Ellebjerg Skole byggede deres egen vision for fremtidens skole i LEGO ® til Børnenes Dag i FN Byen. Her sammen med formand for LEGO Brand Group og LEGO Koncernens bestyrelse Jørgen Vig Knudstorp.
Årets UNICEF Pris 2017 blev uddelt på Børnenes Dag-konferencen den 20. november. Den gik velfortjent til Børnetelefonen hos Børns Vilkår, der gør og længe har gjort en fantastisk forskel for børn i Danmark.
Sidste weekend i november lykkedes det os at komme ind i krigshærgede Yemen med livreddende vacciner til 600.000 børn. Nu er det lille barn her snart beskyttet mod polio, der både kan true børn på livet og gøre dem handikappede resten af deres dage.
3-årige Abdulmalik fra Yemen bliver behandlet mod alvorlig underernæring på et UNICEF-støttet hospital i hovedstaden Sana'a. En kombination af beriget mælk og nærende jordnøddemos med vitaminer og mineraler gør underværker for børn, der er ramt som hende.
Norwegian sender her endnu engang et fly afsted, som er fyldt med bl.a. medicin og vandrensningstabletter fra UNICEF. Det hele skal videre til børn i Yemen. Norwegians topchef Bjørn Kjos og UNICEFs Hanna Line sørgede for, at nødhjælpen kom godt frem.
7-årige Mohammed leger med sine klassekammerater i en af de 182 midlertidige skoler, vi har oprettet for 15.000 flygtede rohingya-børn i Bangladesh. Mohammed måtte flygte med sin familie, da deres landsby blev angrebet af militæret i Myanmar.
I december kunne syv skoleelever som repræsentanter fra UNICEFs Nationale Rettighedsråd endelig aflevere resolutionen fra Børnetopmødet til Statsminister Lars Løkke Rasmussen. En stor dag!
Intet mindre end 300 børn og voksne fra UNICEFs Rettighedsskoler deltog i Børnetopmødet, som vi vil gøre til en fast tradition. De kom for at netværke, udvikle idéer og arbejde med rettigheder og elevinddragelse.
Også i Grønland holdt vi Børnetopmøde for at arbejde med unge om deres rettigheder og inddrage dem i løsningen af samfundsspørgsmål. Her er Elisa med til at formulere gode råd og anbefalinger til landets myndigheder på Børnetopmødet.
I september ramte orkanen IRMA - og efterfølgende JOSÉ og MARIA - børn og deres familier i det caribiske øhav. Mange børn mistede ALT. Hjem, skoler, hospitaler og veje blev fuldstændigt jævnet med jorden.
Fordi vi typisk allerede er tilstede, der hvor katastrofen slår ned, kan vi hurtigt nå frem til børnene og deres familier med hjælp. Når de er i sikkerhed, er det første, de har brug for, rent vand og ly. Her kæmper vores kolleger for de orkanramte børn.
Hasema på 4 måneder er en sund og rask lille dreng fra Etiopien. Det er han takket være den undervisning og de gode råd, hans mor får af landsbyens sundhedshjælper. Hasema vokser og trives med masser af omsorg og kærlighed omkring sig.
Sarata er til tjek på det lokale UNICEF-støttede sundhedscenter i Elfenbenskysten. Hun bliver målt, vejet og vaccineret mod polio, der både kan give børn lammelser og true dem på livet. Og så får hun en fødselsattest, så hun eksisterer helt officielt.
Året bød også på En God Sags Bryllup. Den 12. august holdt Rasmus og Ann-Kristin nemlig bryllup med særlig meget hjerte. De havde fået sponsoreret alt fra kjole til mad og gav i stedet en stor del af bryllupsbudgettet til børn gennem UNICEF. TAK!
UNICEF ambassadør og alle børnenes tv-vært Hr. Skæg tog med os til Indonesien i år. Han besøgte og lavede en masse sjov og ballade med lokale skolebørn. Og det kommer der snart en lærebog ud af, som danske børn får glæde af til næste år.
På vegne af 4-årige Sarahis fra Elfenbenskysten - der fortæller, at hun elsker at gå i skole - og alle verdens børn vil vi gerne sige TAK for i år. Fordi så mange herhjemme gerne vil hjælpe børnene sammen med os, kan vi gøre en STOR forskel. Godt nytår.

Tak for hjælpen i 2017!

Endnu et år er gået med masser af livreddende og fremtidssikrende hjælp til børn i nød i hele verden. Og vi vil gerne sige VARMT TAK til alle jer, der har været med os.

Sammen er vi utroligt stærke! Og I skal vide, at vi værdsætter hver eneste en af alle jer. Alle jer, der har fulgt med på vores sociale medier, på unicef.dk eller ved at modtage vores nyhedsbreve, alle jer, der har støttet vores indsamlinger til børnene og alle jer, der som Verdensforældre støtter vores arbejde så trofast. Uden jer kunne vi ikke nå ligeså mange børn. I er med til at gøre deres verden bedre.
TUSIND, TUSIND TAK!