UNICEF Danmark for alle verdens børn støt børnene nødhjælp

Stor donation fra H&M Foundation

Hjem » Stor donation fra H&M Foundation

Skrevet 30. nov 2017 af Ditte Hartvig

H&M Foundation og UNICEF har netop offentliggjort et nyt partnerskab for små børn med særligt fokus på børn med handicap.

H&M Foundation donerer 24,5 millioner kroner (3,7 mio. USD) til formålet, og et af målene er at nå mere end 9.000 små børn med handicap og deres familier med specialiseret støtte til at styrke børnenes tidlige udvikling over de næste tre år.

 

Omsorg, ernæring og stimulering afgørende for hjernens udvikling

I løbet af barnets første år er omsorg, god ernæring, beskyttelse og stimulerende aktiviteter som leg, sang og tidlig læring helt afgørende for barnets mulighed for at opnå en sund udvikling af hjernen. Alligevel lever millioner af børn verden over – og især børn med handicap –  uden adgang til disse afgørende aktiviteter, fordi de vokser op i omgivelser, der ikke er sikre og tilstrækkeligt stimulerende.

”Når små børns hjerner og kroppe er beskyttet mod vold og forurening, stimuleret gennem kærlighed, leg og lærende aktiviteter samt ordentlig ernæring har de optimale chancer for at udvikle sig fuldt ud, så de kan lære effektivt og bidrage til deres økonomier og samfund, når de bliver voksne,” siger Pia Britto, UNICEFs chef for børns tidlige udvikling. ”UNICEF er meget taknemmelig over, at H&M Foundation  har engageret sig i indsatsen med at sørge for livsforandrende støtte til små børn – ikke mindst de, som lever med et handicap.”

Stor donation fra H&M Foundation

H&M Foundation giver stor donation til UNICEFs arbejde for små børn med handicap

Mere og bedre støtte til små børn med handicap

Det nye fælles initiativ har til formål at udvide UNICEFs eksisterende programmer for børns tidlige udvikling i Bulgarien, Peru og Uganda med henblik på at gøre dem lettere tilgængelige og mere skræddersyede til behovene for børn med handicap og deres familier. Omkring 20.000 familiemedlemmer og omsorgspersoner vil modtage støtte via sundheds-, og uddannelses- og sociale ydelser, så de bedre kan sørge for, at familiens små børn får den ernæring, stimulering og beskyttelse, de behøver.

”Gennem vores partnerskab med UNICEF håber vi at forandre livet og fremtiden for tusinder af små børn med handicap. Vi håber, at dette initiativ vil inspirere andre i den private sektor til at investere i børns tidlige udvikling – og hjælpe dem til at opnå optimal sundhed, lykke, trivsel og evne til at lære,” siger Diana Amini, Global Manager i H&M Foundation.

Donationen fra H&M Foundation til UNICEFs arbejde for børns tidlige udvikling vil blandt andet sikre, at handicap og udviklingshæmning hos nyfødte og små børn i højere grad bliver opdaget i tide, så de får bedre mulighed for at få den nødvendige, specialiserede støtte tidligt i livet. Det er også et mål at skabe mere inkluderende systemer med henblik på at reducere den diskrimination, som mange små børn med handicap bliver mødt med.

 

En god investering

Og det betaler sig at investere i denne indsats. Det reducerer nemlig omkostningerne til specialundervisning, arbejdsløshed og institutioner betydeligt, når små børn med handicap får den bedste mulighed for at nå deres optimale udvikling.

Dette initiativ er det seneste i et langvarigt partnerskab mellem H&M Foundation og UNICEF, som siden 2014 har samarbejdet om at sikre kvalitetsuddannelse og mulighed for tidlig læring til verdens mest udsatte børn.