Unge er eksperter i eget liv

Hjem » Unge er eksperter i eget liv

Unge er eksperter i eget liv

Skrevet af Sarah Gruszow Bærentzen d. 20. nov. 2017

Mit navn er Sarah Gruszow Bærentzen, jeg er 15 år gammel, går i 9. klasse og kæmper hver dag for at blive inddraget! Til daglig er jeg nemlig formand for Danske Skoleelever i region Hovedstaden og derudover sidder jeg i UNICEF rettighedsskole advisory board. Min vigtigste rolle er at repræsentere eleverne stemme, og den stemme er helt sindssygt vigtig. Vi kan umuligt skabe et godt skoleliv, hvis vi ikke hører på hvad eleverne har at sige. Det er trods alt, os det handler om.

Vi unge er lige så meget en del af samfundet, som alle andre. Måske ved jeg ikke alt, om hvordan de ældre har det, eller hvor meget skat vi skal betale, men det betyder ikke, at jeg ikke har nogle holdning til det.

Jeg tvivler til gengæld på, at nogle kender skolen bedre end os. Jeg tvivler på at nogle kender ungdomslivet bedre end os.Og jeg tvivler på der er nogle der kender unge, bedre ens os selv.
Det er på tide vi begynder at se unge som en autoritet, som eksperter. Unge er eksperter i eget liv.

Vi skal ikke vente til vi er voksne. Vi er ikke bare fremtiden, vi er nutiden.

Sarah Gruszow Bærentzen på 15 år er formand for Danske Skoleelever i Hovedstaden: Unge er eksperter i eget liv

Sarah Gruszow Bærentzen på 15 år er formand for Danske Skoleelever i Hovedstaden