Årets UNICEF Pris 2017 blev uddelt på Børnenes Dag-konferencen den 20. november. Den gik velfortjent til Børnetelefonen hos Børns Vilkår, der gør og længe har gjort en fantastisk forskel for børn i Danmark.

Børnetelefonen får
UNICEF Prisen 2017

UNICEF prisen 2017

Prisen er blevet overrakt på konferencen Børnenes Dag i FN Byen i København.

UNICEF Prisen gives til en person, en organisation eller en virksomhed, der gennem flere år har ydet en særlig bemærkelsesværdig indsats for børn i Danmark eller internationalt.

Vinderen af årets pris, Børnetelefonen, har i 28 år ydet hjælp til tusindvis af børn. Alene i 2016 var den i kontakt med over 50.000 børn. Disse børn er blevet mødt med hjælp fra professionelle frivillige, som er trænet i at tale med børn, der gratis kan ringe ind og få hjælp til deres bekymringer, problemer og tanker.

”Vi har valgt at give prisen til Børnetelefonen for både at hylde det store arbejde, den dagligt yder over for børn, men også for at hylde de mange hundrede frivillige, der i årevis har engageret sig i dette vigtige arbejde,” siger UNICEF Danmarks generalsekretær, Steen M. Andersen.

Det er tredje gang, UNICEF Prisen uddeles, og det er UNICEF Danmarks bestyrelse, der hvert år beslutter, hvem modtageren skal være. Prisen bliver uddelt på Børnenes Dag, som UNICEF Danmark afholder hvert år i forbindelse med Børnekonventionens fødselsdag.

Første år blev prisen givet til tidligere formand for Børnerådet, Per Schultz Jørgensen, mens den andet år gik til fotograf Jan Grarup.

Årets UNICEF Pris 2017 blev uddelt på Børnenes Dag-konferencen den 20. november. Den gik velfortjent til Børnetelefonen hos Børns Vilkår, der gør og længe har gjort en fantastisk forskel for børn i Danmark.

Årets UNICEF Pris 2017 blev uddelt på Børnenes Dag-konferencen den 20. november. Den gik velfortjent til Børnetelefonen hos Børns Vilkår, der gør og længe har gjort en fantastisk forskel for børn i Danmark.

Støt vores arbejde for børns rettigheder

Hjælp nu