Fokus på BØRN PÅ FLUGT

Hjem » Fokus på BØRN PÅ FLUGT

Sammen om at hjælpe børn på flugt

Skrevet 14. nov 2017 af Julie Troldborg

Frem mod Børnekonventionens fødselsdag den 20. november sætter vi sammen med DR, Røde Kors, Dansk Flygtningehjælp, Red Barnet og flygtningebørn.dk et særligt fokus på børn på flugt.

Børn, der er eller har været på flugt, har oplevet ting, som kun de færreste danske børn kan relatere sig til. Børnenes hjemlande er urolige eller krigshærgede, måske har de oplevet drab eller uretfærdigheder og været udsat for overgreb og vold på deres vej mod en bedre fremtid.

For UNICEF er det at hjælpe børn på flugt en af de mest omfattende humanitære indsatser, vi nogensinde har haft. Vores primære fokus er at sikre børnenes helt basale overlevelse med mad, vand, husly og lægehjælp. Samtidig er det af høj prioritet at hjælpe dem med at overkomme ofte meget voldsomme traumer, hjælpe dem i skole og sørge for, at de vokser op i et så trygt og sikkert miljø som muligt.

Sammen med DR, Røde Kors, Dansk Flygtningehjælp, Red Barnet og flygtningebørn.dk sætter vi fokus på de udfordringer, som børnene har mødt på deres flugt, og som mange nu møder i deres nye hverdag i Danmark.

Det sker op mod Børnekonventionens fødselsdag den 20. november 2017 med følgende aktiviteter:

  • Lancering af undervisningssitet www.flygtningebørn.dk
  • DR3 viser fra 5. november dokumentarserien ”Rodløs” om 5 unge flygtninges ungdomsliv, efter at de er flyttet fra asylcenteret ud i det danske samfund
  • DR2 genudsender ”Drømmen om Danmark” samt dokumentarserien ”Børn alene på flugt” produceret af Heartland og Grunnet film, som også står bag temasitet flygtningebørn.dk
  • DR Ultra vender i en række nye udsendelser tilbage og hører, hvordan det er gået de medvirkende børn fra ”Min flugt – Ultra nyt specials”, i 4 afsnit fra 2015.
  • DR Skole sætter også fokus på temaet og gør en række videokliptilgængelige til undervisningen
  • Herudover bringes udsendelser, indslag og artikler på DR radio, tv og web.
børn på flugt

Hjælp UNICEF med at beskytte børn på flugt

Støt nu