Norwegian flyver
nødhjælp til Yemens børn

Hjem » Norwegian flyver nødhjælp til Yemens børn

Det er fjerde gang, Norwegian stiller et fly til rådighed for UNICEFs nødhjælpsmissioner

Skrevet 25. september 2017 af Ditte Hartvig

I dag lettede Norwegians spritnye Dreamliner fra Københavns Lufthavn for at flyve ud på en noget usædvanlig tur. Destinationen er det lille afrikanske land Djibouti, og flyet er fyldt til randen med 28 ton nødhjælp, som skal videre til børn i Yemen, der lige nu er hårdt ramt af væbnet konflikt og et omfattende kolera-udbrud.

Norwegian og UNICEF har tidligere gennemført lignende humanitære missioner til Den Centralafrikanske Republik, Mali og til Za’atari-lejren – verdens største syriske flygtningelejr i Jordan. Og siden 2014 har Norwegian og UNICEF sammen leveret nødhjælp, som har hjulpet mere end 100.000 børn.

Norwegian sender her endnu engang et fly afsted, som er fyldt med bl.a. medicin og vandrensningstabletter fra UNICEF. Det hele skal videre til børn i Yemen. Norwegians topchef Bjørn Kjos og UNICEFs Hanna Line sørgede for, at nødhjælpen kom godt frem.

Norwegian sender her endnu engang et fly afsted, som er fyldt med bl.a. medicin og vandrensningstabletter fra UNICEF. Det hele skal videre til børn i Yemen. Norwegians topchef Bjørn Kjos og UNICEFs Hanna Line sørgede for, at nødhjælpen kom godt frem.

God mulighed for at engagere medarbejderne

”Vores partnerskab med UNICEF er det vigtigste af alle vores eksterne relationer. Denne mission er vigtigere end nogensinde på grund af den aktuelle konflikt i Yemen og det nylige kolera-udbrud, så da UNICEF bad os om hjælp, besluttede vi straks at bakke op. For os er det også en god mulighed for at engagere vores medarbejdere, som er meget dedikerede til sagen. Vi ser frem til at gennemføre endnu flere nødhjælpsmissioner sammen med UNICEF i fremtiden,” siger Norwegians administrerende direktør Bjørn Kjos.

”Det er inspirerende at opleve det store engagement fra Norwegian og deres medarbejdere. Den last vi har med kommer til at redde børns liv. Vi er taknemmelige for at Norwegian bruger deres kernekompetencer til at hjælpe børn i nød,” siger UNICEF Danmarks udviklingsdirektør Hanna Line Jakobsen, der selv deltager i missionen.

Flyet lander i Djibouti, hvor forsyningerne bliver sendt videre til Yemen med båd tværs over Adenbugten, som lige nu er den sikreste vej at sende nødhjælp til det konfliktramte land på den arabiske halvø. Det partnerskabets fjerde – og hidtil største – nødhjælpsmission. Som altid står Norwegians 71-årige grundlægger og administrerende direktør, Bjørn Kjos, i spidsen for missionen og tager aktivt del i at laste og tømme flyets livsvigtige last.

Med på turen er også youtuberen Rasmus Brohave. Det er hans første mission som UNICEF ambassadør, og foruden at følge nødhjælpens rejse fra Danmark skal han også besøge flygtningelejren Markazi i Obock-regionen i Djibouti. Her bor mange familier, som er flygtet fra den katastrofale situation i Yemen.

Om situationen i Yemen

Situationen i Yemen er AKUT og alarmerende. En årelang konflikt, som siden 2015 har eskaleret til en brutal krig, betyder, at børnene i Yemen mangler ALT: Lægehjælp, mad, vand, beskyttelse. I april udbrød der kolera, som har spredt sig meget hurtigt og udgør en alvorlig trussel mod børnenes liv.

  • 2,7 millioner mennesker har brug for nødhjælp
  • 2,9 millioner mennesker er internt fordrevne og hjemvendte flygtninge, heraf er 1,6 millioner af dem børn
  • 11,3 millioner børn er påvirket af katastrofen
  • Omkring 660.000 mennesker er blevet syge af kolera og mere end 2.000 er døde.

Fyld et fly og giv håb for tidligere børnesoldater i Tchad

Støt og fyld flyet