UNICEF går sammen
med Spejdernes Lejr 2017

Hjem » UNICEF går sammen med Spejdernes Lejr 2017

Danmarks største spejderlejr sætter fokus på børns rettigheder

Når over 35.000 danske og udenlandske spejdere lørdag og en uge frem rykker teltpælene til Kær Vestermark ved Sønderborg, så rykker UNICEF også med.

Spejdernes Lejr 2017 er intet mindre end Danmarks største spejderlejr arrangeret af Danmarks fem spejderkorps, og i år samarbejder UNICEF med lejren om at fortælle om børns rettigheder, FN’s Børnekonvention og UNICEFs arbejde for verdens børn.

Hver dag vil man kunne møde UNICEF Danmarks promotere, som vil give eksempler på UNICEFs nødhjælps- og udviklingsindsatser for børn i hele verden, herunder ’School in a Box’, en mobil skole til 40 katastroferamte børn, den energirige jordnøddemos ’plumby nut’, som bruges til behandling af underernærede børn, og vandrensningstabletter, som kan sikre børn rent drikkevand på bare 30 minutter.

Spejderne vil desuden kunne deltage i et rettighedsløb med poster placeret rundt omkring i spejderlejren. Hver post vil på hver sin måde enten oplyse, teste eller udfordre spejderne med rod i temaet børns rettigheder og FN’s Børnekonvention.

Hjemrejse fra Spejdernes Lejr 2012.

Spejdernes Lejr 2012
© Foto: Jon Kristensen

Børns rettigheder

Under overskriften ”Børns rettigheder” lægger kommunikationsdirektør i UNICEF Danmark, Line Grove Hermansen, onsdag den 26/7 også vejen forbi for at fortælle om projektet Nakuusa, et samarbejde mellem det grønlandske selvstyre og UNICEF. Besøget er en del af en række aftenoplæg, som henvender sig til voksne gæster og spejderledere og fokuserer på børns rettigheder og på hvordan arbejdet med børns rettigheder er relevant for Danmarks spejdere. Tirsdag den 25/7 vil Steen Honoré fra Øster Starup Skole også fortælle, hvordan skolen som en UNICEF Rettighedsskole arbejder med børns rettigheder og derigennem udvikler hele miljøet på skolen.

Mens aktivitetsdagene ”Børns rettigheder” udfolder sig, er det også muligt for spejderledere at deltage i workshops (kl. 15-16), hvor de kan hente gode råd til, hvordan de konkret kan arbejde med børns rettigheder i deres spejdergrupper.

Alle, som besøger Spejdernes Lejr 2017, kan finde UNICEF på Knudepladsen.