Pondus-jubilæum gav
flot beløb til verdens børn

Skrevet 15. juni 2017 af Annika Lindgreen

477.500 kroner til verdens børn

477.500 kroner! Så mange penge får Børnefonden og UNICEF til arbejdet for verdens udsatte børn. Pengene er samlet ind i forbindelse med markeringen af 50 års jubilæet for den ikoniske sparepingvin Pondus.

Danske Bank valgte at fejre begivenheden ved at skabe en smuk plakat med Pondus som motiv. Plakaten er i løbet af foråret blevet solgt i alle Danske Banks filialer til 25 kr. og hele beløbet går ubekåret til Børnefonden og UNICEF’s arbejde for verdens udsatte børn.

Kunst-Pondus på auktion

Banken bad også seks kunstnere om at udsmykke en Pondus i keramik. Det kom der seks unikke og meget smukke kunst-Ponduser ud af, som blev solgt på auktion hos Bruun-Rasmussen. Danske Banks Fond endte med selv at købe den ene kunst-Pondus for 200.000 kroner.

Line Grove Hermansen, der er kommunikationsdirektør i UNICEF Danmark får personligt overrakt donationen af Pondus. Der bliver også uddelt krammere og high-fives til børn, der kommer forbi Pondus på vejen. Tusind tak til Danske Bank, Pondus, og alle der har støttet.

Donationen hjælper børn ramt af sult

Salget af plakater og kunst-Ponduser indbragte tilsammen 477.500 kroner, som Børnefonden og UNICEF får til deling. UNICEF’s andel af den flotte donation går til at hjælpe underernærede børn i Yemen, Sydsudan, Nigearia og Somalia, hvor 1,4 millioner børn er i livsfare på grund af en omfattende sultkatastrofe.

Bruun-Rasmussen donerer salæret fra auktionen af de seks kunst-ponduser. Også virksomheden ISS har markeret Pondus-jubilæet ved at sælge Pondus-krus og Pondus-kager. Overskuddet herfra går ligeledes til Børnefonden og UNICEF.

GIV LIVREDDENDE BEHANDLING TIL BØRN, DER SULTER

STØT NU