Danmarks Indsamling 2017

Hjem » Danmarks Indsamling 2017: UNICEF vil bekæmpe underernæring blandt Madagaskars børn

UNICEF vil bekæmpe underernæring blandt Madagaskars børn

Skrevet 27. dec 2016 af Julie Troldborg

For 11. år i træk afholder UNICEF i samarbejde med 11 andre danske hjælpeorganisationer og DR Danmarks Indsamling. Årets tema er børn og sult – et tema, som UNICEF i høj grad kan relatere sig til og bruge hjælp til at gøre noget ved.

UNICEFs andel af de indsamlede midler vil gå til vores indsats mod underernæring blandt børn i Madagaskar – et af verdens fattigste lande. Her er hvert andet barn underudviklet på grund af for lidt eller for ensformig kost.

 

Underernæring kan påvirke børn resten af livet

Med pengene fra Danmarks indsamling vil UNICEF sikre en omfattende behandling af den livstruende underernæring blandt børnene og samtidig forhindre langtidseffekterne af underernæring, der blandt andet kan betyde, at børnene ikke vokser, som de skal, har dårligere indlæring i skolen og lavere produktivitet i voksenalderen.

Konkret går indsatsen ud på at levere særlig beriget mad, medicin og udstyr til ernæringscentrene i Vakinankaratra regionen og sikre uddannelse af sundhedspersonale og landsbyledere, der kan tage ejerskab for projektet og sikre dets levetid og effekt.

 

Støtter regeringens indsats på området

Projektets aktiviteter vil gå hånd i hånd med den indsats, regeringen i Madagaskar allerede har sat i gang, og som UNICEF hjælper med at udvikle og indføre. Projektets mål er at få udviklet en regional ernæringsplan for Vakinankaratra, der har den højeste andel af fejlernærede børn i Madagaskar. Ved at samarbejde med regeringen, sikrer vi, at projektet har de bedst tænkelige vilkår for at blive prioriteret og udvidet til resten af landet.

UNICEF har med støtte fra Danmarks Indsamling som mål at screene 90 procent af børnene for fejl- og underernæring og give dem A-vitamin og ormekur to gange om året. Sidst, men ikke mindst, vil vi uddelet vitaminpulver, som børnene i alderen 6-23 måneder skal have tilført deres mad derhjemme.
Det er også en del af projektet at oplyse om fordelene ved amning og lave landsdækkende sundhedsuger, hvor børnene kommer til rutinetjek.

Hjælp UNICEF med at bekæmpe underernæring

Støt nu