UNICEF Danmark for alle verdens børn støt børnene nødhjælp

LEGO® samarbejde i Sydafrika:

Yay, it’s LEGO time!

Hjem » LEGO® samarbejde i Sydafrika: Yay, it’s LEGO time!

Skrevet 04. feb 2016 af Julie Troldborg

“Tomater er røde, og æbler er grønne,” siger en entusiastisk gruppe af tyve 3-årige børn på Diepsloot Pre-School i Sydafrika. Stolte rækker de allesammen røde og grønne LEGO® DUPLO klodser i vejret.

Det er LEGO Fonden, der har doneret klodserne som led i fondens samarbejde med UNICEF. LEGO Fonden har trænet to af børnehavens pædagoger, så de ved, hvordan de kan bruge klodserne til at stimulere børnenes kreativitet og forståelse af for eksempel farver og tal.

I Diepsloot Pre-School er Gertrude en af de to pædagoger, der har fået træning. Og begejstringen vil ingen ende tage hos børnene, når hun åbner den store boks med de farverige klodser og siger “så er det LEGO tid!”

“Jeg føler mig styrket og stolt, når jeg ser LEGO® DUPLO klodser i dag, for nu ved jeg, hvilken forskel de kan gøre for børn. Der er faktisk ingen grænser for, hvad man kan lære ved hjælp af klodserne,” siger Getrude.

Partnerskabet i Sydafrika er en del af det globale samarbejde mellem LEGO Fonden og UNICEF, som blev lanceret i marts 2015. Målet med samarbejdet er at promovere læring gennem leg for børn over hele verden. Leg er grundlæggende for, at børn kan udvikle de fysiske, kognitive, kreative, sociale og følelsesmæssige evner, de behøver for livslang læring og udvikling.

lego sydafrika