Per Schultz Jørgensen fik UNICEF Prisen i 2015.

Per Schultz Jørgensen får UNICEF Prisen 2015

Tidl. formand for Børnerådet, Per Schultz Jørgensen, får UNICEF Prisen 2015.

Det er første gang, prisen uddeles, og det er UNICEF Danmarks bestyrelse, der hvert år beslutter, hvem modtageren skal være. Prisen blev uddelt på Børnenes Dag, som UNICEF Danmark vil afholde hvert år på Børnekonventionens fødselsdag den 20. november.

Har talt børnenes sag i årevis

Per Schultz Jørgensen, født i 1933, får prisen for at have ydet en særligt bemærkelsesværdig indsats for børn. Han er uddannet folkeskolelærer, psykolog og dr.phil og blev siden hen forskningsleder ved Socialforskningsinstituttet og fra 1991 tilknyttet Danmarks Pædagogiske Universitet som professor i socialpsykologi. Samme år – i 1991 – var han med til at starte Børnerådet i Danmark og var det officielle børneråds formand fra 1998 til 2001.

Både gennem sit virke i Børnerådet, sin mangeårige forskning, sine foredrag og debatindlæg og deltagelse i en lang række komiteer og råd har Per Schultz Jørgensen altid haft et særligt fokus på børns ret til beskyttelse, omsorg og deltagelse.

Giver prisen videre til Danmarks børn

”Jeg modtager prisen med stolthed – og ydmyghed. Derfor vil jeg også straks give prisen videre – i hvert fald symbolsk – til alle Danmarks børn. Med denne pris har børnene i Danmark fået en platform, der handler om børns rettigheder og om deres ret til et godt liv. Prisen er en platform, der forpligter til både at tale og handle ud fra en børnesynsvinkel,” siger Per Schultz Jørgensen.

Per Schultz Jørgensen fik UNICEF Prisen i 2015.

Støt vores arbejde for børns rettigheder

Hjælp nu