UNICEF Danmark for alle verdens børn støt børnene nødhjælp

Danmarks Indsamling 2015:

UNICEF vil beskytte børn i Haiti

Hjem » Danmarks Indsamling 2015: UNICEF vil beskytte børn i Haiti

Haitis fattigste børn er samtidig de mest udsatte for menneskehandel, vold og overgreb. UNICEF Danmark vil bruge pengene fra Danmarks Indsamling 2015 til at afhjælpe denne uretfærdighed ved at styrke landets sociale sikkerhedsnet.

Mitchalines arme er fyldt med ar. Dem fik hun på den institution, hvor hun flyttede ind som 4-årig, da hendes mor forlod hende på et dørtrin, fordi hun var dødeligt syg. Den lille pige fra Haiti var svært underernæretMithaline tilbragte tre år på institutionen, som året efter blev lukket på grund af rapporter om misbrug og forsømmelse. Den lille pige fra Haiti var svært underernæret og indelukket, da et familiemedlem ved et tilfælde dukkede op på institutionen og genkendte hende.

Før Mitchaline blev genforenet med sin familie, hørte hun til de omkring 1,2 millioner børn i Haiti, som vurderes at være særligt udsatte for overgreb, udnyttelse og menneskehandel. Disse børn er som regel også de fattigste og mest marginaliserede – de bor i slumkvarterer, på gaden eller i institutioner, og mange er ligesom Mitchaline blevet forladt af deres forældre.Før jordskælvet ramte Haiti i 2010 blev omkring 2.000 børn menneskehandlet

Beskyttelse til de fattigste og de marginaliserede

UNICEF Danmarks projekt vil afhjælpe denne uretfærdighed ved at styrke landets sociale sikkerhedsnet, så systemet beskytter ALLE børn, også de fattigste og mest marginaliserede.
I dag er systemet ikke gearet til at forhindre overgreb og andre krænkelser mod børn eller tilbyde hjælp til dem, der har været udsat for det. Geografisk er der også stor forskel på, hvilken hjælp børnene har adgang til.

Et af indsatsområderne er at forhindre, at børn bliver udsat for menneskehandel. Før jordskælvet ramte Haiti i 2010 blev omkring 2.000 børn menneskehandlet. Dette antal vurderes at være højere i dag.

Pengene fra Danmarks Indsamling 2015 skal derfor blandt andet bruges til at styrke de særlige procedurer ved grænseovergange og i lufthavne, Der vil også blive investeret i et særligt plejefamilie-programder er lavet for at forhindre, at børn forlader landet ufrivilligt – bl.a. gennem tilstedeværelse af politi, som er særligt trænet i beskyttelse af børn.

Der vil også blive investeret i et særligt plejefamilie-program, der tager sig af børn, som er blevet skilt fra deres familier, og samtidig vil institutioner, der tager sig af udsatte børn, komme under strengere kontrol. Det er samtidig vigtigt at styrke den beskyttende funktion, som lokalsamfundet kan have i udsatte og svært tilgængelige områder. Dette vil UNICEF blandt andet gøre ved at uddanne og indsætte lokale socialarbejdere, der har til formål at identificere og nå de mest udsatte børn, inden det er for sent.

Fakta om Haiti

  • Haiti er det fattigste land på den vestlige halvkugle og et af verdens mest ulige samfund. Over halvdelen af befolkningen lever for under en dollar om dagen
  • Det voldsomme jordskælv i 2010 ramte tre millioner mennesker, hvoraf mange i forvejen var ekstremt fattige og udsatte.
  • 59 ud af 1.000 børn i Haiti overlever ikke deres fem års fødselsdag. Over halvdelen af dem dør inden for den første måned efter fødslen.

Om Danmarks Indsamling

Danmarks Indsamling 2015 er en fælles indsamling til fordel for udviklingslandene i Afrika, Asien og Latinamerika, som DR og 12 af Danmarks største humanitære organisationer står bag. Organisationerne arbejder for at hjælpe landene ud af fattigdom, hjælpe de mest udsatte mennesker til en fremtid og fremme FN’s 2015-mål. Temaet for indsamlingen 2015 er URETFÆRDIGHED.