UNICEF Danmark for alle verdens børn

Medlemshvervning på gaden

Hjem » Medlemshvervning på gaden

Skrevet den 15. april 2013 af UNICEF Danmark

UNICEFs gadehververe leder efter nye medlemmer, der kan være med til at gøre noget fantastisk.

”Tak, du har lige gjort noget fantastisk.” Det står der på de velkomstbreve, UNICEFs gadehververe uddeler, når de har skrevet et nyt medlem op.

Månedlig støtte er afgørende

Og det er fantastisk, hver gang UNICEFs gadehververe eller facere, som de også bliver kaldt, skaffer et nyt medlem. For den månedlige støtte fra medlemmer er afgørende for UNICEFs langsigtede arbejde for børn i hele verden.

Det den private støtte, der i høj grad er med til at finansiere det store hjælpearbejde i mere end 150 lande. Her har millioner af børn brug for beskyttelse, uddannelse, rent vand og medicin for at overleve.

På gaden alle hverdage

Derfor er UNICEFs gadehververe også på gaden alle hverdage. Det centrale i deres arbejde er at komme i kontakt med mennesker og ansigt til ansigt fortælle dem om vores arbejde med for eksempel skoleprojekter eller vaccinationskampagner.

UNICEFs gadehververe er altid klædt i tøj med UNICEFs logo i den karakteristiske cyanblå farve. De er ansat og oplært af UNICEF til netop at lave opsøgende gadekampagner, og de arbejder alle sammen under et etisk regelsæt for, hvordan de skal opføre sig.

Foruden UNICEF er der andre humanitære organisationer med gode formål, der udfører gadekampagner. Organisationerne prøver at koordinere deres kampagnetiltag, så gaderummet ikke overbebyrdes. Men gaderummet tæller også kommercielle virksomheder, og det opsøgende arbejde bliver desværre af nogle indimellem oplevet fór pågående eller forstyrrende i en travl hverdag.

Bidrag er med til at forandre børns vilkår

Men jo flere mennesker gadehververne taler med, og jo flere medlemmer UNICEF får – jo flere penge kan vi sende ud til vores projekter, hvor hvert et bidrag er med til at forandre børns vilkår.

Promoter hos UNICEF står på gaden og hverver faste støtter